top of page

Zelfliefde, de geheime reis naar je twin/tweelingziel


Liefde, het is de drijfveer in de mens hier op aarde. Voor mij was het de magie als rode draad in mijn leven. Liefde is mijn grootste leermeester en heeft mij gebracht bij mijn ware twin. Dat ik dit stukje schrijf is door het delen van een mooie spreuk die stond geschreven op mijn zakje van de thee. Love is to live for somebody, love is not to live with somebody.


Voor mij was het de bevestiging dat ik de liefde voel in mijn hart en deze grote liefde mij vooruit stuwt in mijn leven. Als een kracht om elke dag nog meer een betere versie voor mezelf en anderen te kunnen zijn. Maar mijn twin nam het op en spiegelde mij de donkere kant van liefde. De liefde waarin je jezelf verliest in de ander. De liefde waarin je leeft vóór de ander omdat je de ander als bron van liefde ziet en dus samen wilt zijn uit eenzaamheid. Het raakte een boosheid in mij aan toen ik terug kreeg; voor interpretatie vatbaar. En ik voelde het diep in mijn cellen. Ik leef niet voor jou uit schaarste aan liefde, ik leef voor jou omdat jij mijn reflectie bent van liefde in de wereld. En daarmee voelde ik even de pijn van al die jaren dat ik liefde buiten mijzelf zocht. Mijn geheime reis naar mijn twin.


Ik zocht liefde omdat ik wist dat het bestond. Maar door het zoeken bleef ik naar buiten gericht. Ik had de ander nodig, ik had de liefde nodig. Zo kwam ik 11 jaar geleden, na een intense ontmoeting, met een andere ziel in de herinnering van het heilig huwelijk. De liefde van het mannelijke en het vrouwelijke, het vuur van samensmelten. Zo begon mijn reis naar mijn tweelingziel. Jaren heb ik gezeten in een reis van samensmelten met het andere geslacht. De man in mijn leven was mijn intens verlangen, daar wilde ik al mijn liefde aan geven, en plaatste ik op een voetstuk. Maar ik had niet door dat ik mezelf tekort deed, uitputte en langzaam op de achtergrond zette. Nadat ik totaal leeg was in een relatie kon ik niet anders dan werkelijk naar binnen te gaan kijken. De leegte onder ogen komen. Waarom was ik zo gericht op de ander en voelde de ander als mijn alles. Een pijn in mijn hart, alles voor de liefde dacht ik.


Toen ik eenmaal klaar was met zoeken omdat ik het gewoonweg niet meer wilde kwam ik in ontmoeting met mijn eigen liefde. Deze liefde was voelbaar onder mijn tranen van eenzaamheid en pijn van verlating. Daar stapte ineens een mooie vrouw in mijn lichaam. Iets in mij omhelsde mijn pijn en dit voelde als een samensmelting met een goddelijke energie. Diep in de pijn van verlating en eenzaamheid kwam ik thuis. Ik voelde een heelheid in mijzelf, zo veel liefde en zo veel rust. Nog nooit had ik dit gevoeld, ik had mezelf gedragen en verankerde in mijzelf de liefde voor mijn eigen wezen. Mijn ziel kwam thuis in heelheid. In de armen van mijn eigen liefde. Een huwelijk in mijzelf.


Na deze ervaring is mijn leven radicaal omgegaan. Ik was thuis, de prachtige vrouw in mij. Ik zocht niet meer om mij heen, ik keek naar binnen. Zo liet ik alles los wat mij niet meer diende, als ook de gedachte van de false twin flame waar ik aan vast bleef houden. De belofte met mezelf zette ik krachtig neer. Ik ben klaar met zoeken, het is nu tijd voor mij, ik ben mijn eigen geliefde. Ik leef voor mijzelf. En zo stopte ik met zoeken en genoot van mijn tijd alleen, samen met mijn schoonheid, liefde en ziel. Het ‘ja’ woord gaf ik aan mijzelf. Mijn liefde ontvouwde zich zichtbaar in mijn tuin met alle bloemen, planten en groenten. Overvloed in liefde en schoonheid was nog nooit zo intens geweest als dat moment.


1 jaar later kwam ik in de bergen van Zwitserland na mijn prachtige reis in Italië. Daar in Italië had ik gekozen voor mijn droom. Een huis in de bergen alleen voor mij, dat was een diep gewortelde wens. Ik reisde 3000 km, alleen, op weg naar mijn harten wens. Ik voelde me thuis, geliefd en vrij van mijn karmische reis van 11 jaar zoeken.


Na deze maand reed ik weer terug en onderweg naar huis stopte ik in Zwitserland, als overnachting op mijn terugreis. Niet wetende dat ik daar iets ging ontmoeten wat ik niet zag aankomen. De ontmoeting met mijn ware twin. Hij vond mij, kwam naar mij toe en als een waterval vertelde hij mij wat hij voelde in zijn hart. We kende elkaar nog geen 3 uur, het voelde als thuiskomen. Het universum had ons samengebracht, ik had voor het eerst niet gezocht maar innerlijk was ik klaar voor deze ontmoeting. De weerspiegeling van mijn eigen liefde ontmoette ik in mijn buitenwereld in mijn andere helft.


Deze magische reis naar liefde ging verder met nog 1 grote les. En daar vertel ik binnenkort nog meer over. Want het ontmoeten van ware liefde vraagt om het zien van je eigen spiegels en de liefde voor je eigen ziel, de liefde voor je zelf. Het is een diepe les in groei naar onvoorwaardelijke liefde. Daar ben ik iedere dag dankbaar voor en is de brandstof voor mijn ziel om te groeien en te kiezen voor ware liefde.

44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page