top of page

De weg naar liefde en schoonheid van het jaar 2022


Zoals altijd sta ik graag stil bij het afgelopen jaar. Een reis die tot voltooiing is gekomen, zien wat ik meeneem om mezelf voor te bereiden op weer een nieuw pad.


The hero’s journey, de prinses op weg door haar landschap van uitdagingen, beproevingen en op weg naar haar missie. Ik voel me dankbaar voor alles wat het universum mij het afgelopen jaar heeft gebracht. Het voelt als een magische reis, een begin naar vele nieuwe wegen, avonturen en warme liefde.


2022 stond in het teken van de 6 energie, de planeet Venus met haar schoonheid, vrouwelijke energie, liefde en stroming. De 6 in numerologie is verbonden met harmonie, schoonheid, intuïtie en het gezin. Het afgelopen jaar werden we dan ook uitgedaagd om onze perfectie los te laten en te durven dromen, de idealen wat minder streng voor ons te zien en meer te gaan leven vanuit onze intuïtie.


Vasthouden aan strenge normen waarin je jezelf beoordeelt en dus ook anderen kwam in het daglicht te staan. Kijken door de ogen van zachtheid en onvoorwaardelijke liefde als eerste voor jezelf en daarna voor de ander was dan ook een mooie les dit afgelopen jaar. Vanuit de zachtheid en liefde voor jezelf kon je plaatsen, mensen en situaties los gaan durven laten. Als je dit deed zonder afzet kwam de opening naar harmonie.


Dit hele jaar was er ruimte om de schoonheid en de mooie kanten van het leven te zien, de natuur, muziek en de goddelijkheid in onszelf als mens en het leven zelf. Heb jij dit jaar voor keuzes gestaan die te maken hadden met deze thema’s? Wat was het afgelopen jaar voor jou nodig om los te laten zodat je de harmonie en schoonheid nu kunt zien in jezelf en het leven?


Omdat Venus zo sterk aanwezig was dit jaar is de godin van liefde werkzaam geweest. Vele zielen zijn voorbereid om in harmonie samen te komen met hun tweelingziel. Een mooi jaar met vele uitdagingen.


Voor mij was dit jaar een intens, geleefd en vooral doorleefd jaar van alle aspecten die de 6 energie naar voren bracht. Mijn strenge normen over hoe het leven zou moeten zijn en drang naar perfectie mochten en werden losgelaten. Het verduren van imperfectie die ruimte maakte voor harmonie is een les die ik diep heb ervaren. De schoonheid zien in het stervensproces met alle traantjes als ook de angst voor een sprong in het diepe. Ik voelde me mens, niet perfect maar goed genoeg. Steeds meer schoonheid kwam er in mijn leven met alles dat het leven mij bracht aan ontwikkeling voor mijn ziel.


Het begin van 2022 voelde al meteen sprankelend, stralend en ik voelde een nieuwe poort open gaan. Al jaren voel ik mij sterk verbonden met de Avalon energie en op 1-1-2022 voelde ik deze energie binnen stromen. De schoonheid die binnen drong van de natuur was zo krachtig, liefdevol en vooral ‘open’. De eenheids energie en de magie van het leven. Het zijn in de natuur heeft dit jaar een diepe indruk gemaakt en is onderdeel geweest van mijn heling en aarding in mijzelf.


Deze energie is mij het hele jaar bijgebleven en was een bedding voor mij waarin ik mezelf dieper lief ben gaan hebben. Klanken gingen door mij heen stromen en muziek werd onderdeel van mijn dagelijkse leven. De stem van mijn intuïtie was nog nooit zo helder geweest als dit jaar. Vele lessen kwamen voorbij in het loslaten van plaatsen, mensen en situaties. Het was een les in het volgen van mijn innerlijke stem. Dit voelde als laag voor laag loslaten van sluiers die mijn schoonheid verborgen hielden. De harmonie ontvouwde zich steeds meer in mijn leven, als ook de warme liefde voor mijn eigen wezen. Een warmte van mijn eigen gezin zijn, rust en geborgenheid. Dit weerspiegelde zich in mijn buitenwereld door de synchronische ontmoeting die volgde op mijn helende reis, een ontmoeting met een liefde die mij mijn eigen schoonheid heeft laten zien en een gevoel van thuis komen.


Ik hoop dat je de schoonheid kunt inzien van misschien wel een niet voorziene situatie van het afgelopen jaar, een moeilijke ervaring die je sterker heeft gemaakt, waarin jij voor liefde hebt gekozen, de liefde voor jouw levenspad en je ziel. Geniet van het afsluiten van jouw 2022 jaar!

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page