top of page

Bevrijding van de vrouwelijke ziel

De weg van het brave meisje naar de verboden vrouwZonder dat we het door hebben zit er daar in ons die aangepaste, voor de ander zorgen, liever niet opvallen of lastig zijn, het brave meisje. Maar wat willen we diep van binnen eigenlijk graag vrij zijn en heel wijds en luid NEE schreeuwen. De emmer is vol, we kunnen niet meer aanpassen. De ziel wil zichzelf bevrijden van deze eeuwenoude pijn. De ziel wil zichzelf gaan ervaren in expressie van dat wat ervaren wil worden.


Vrij in expressie, gevoelens, spreken, wat we voelen en nodig hebben. Vrij, rauw, puur en vurig zijn. Volledige expressie van de vrouwelijke ziel die je bent! Maar toch duikt er elke keer dat brave meisje op. We passen ons liever aan, laten ons dan maar niet zien, durven niet volledig onze intuïtie te volgen, onze waarheid te spreken en onze waarde als vrouw te eren. We trekken misschien telkens verkeerde en ongezonde relaties aan, zien onze grenzen en waarden niet en accepteren veel wat eigenlijk niet gezond voor ons is. Het is lastig om onszelf op nummer 1 te zetten, zelfvoorzienend en zelfdragend te zijn. We weten soms niet eens hoe het is om echt vrouw te zijn en wat dan onze talenten zijn en waar die talenten zijn. We zijn soms liever met het verzorgen van de ander bezig dan dat we ons richten op onze eigen taken en momenten alleen.


Hoe komt het dat wij die verboden vrouw, die ligt te wachten op bevrijding, lastig vinden om toe te laten? En juist, daar wil ik over schrijven om je mee te nemen naar de verboden vrouw diep in jouw buik, daar in jouw baarmoeder. We mogen haar bevrijden en haar weer de ruimte geven. Lees alles vanuit je eigen zachte ogen van waarheid. Deze tekst is bedoeld als transformatie, inzicht in de lagen van pijn, niet vanuit het neerzetten van dualiteit en oordeel. Er is geen goed of fout, enkel energie die uit balans is geraakt.


De gewonde vrouwelijke energie in vorige levens


Vele levens zijn al voorbij gegaan waarin het vrouwelijke is misbruikt, in onderdrukking en ontkenning is geweest. Deze indrukken en inprentingen dragen wij als vrouw nog met ons mee. Het is nog niet zo lang geleden dat wij als vrouw volledige ruimte hebben om onszelf neer te zetten in de wereld en ook onze eigen manier van leven mogen indelen.


In sommigen landen is de vrouw nog steeds onderdrukt, miskent en wordt ze nog steeds misbruikt. Jonge vrouwen worden nog steeds uitgehuwelijkt. De vrouw is dus nog niet zover dat ze geheeld is, het is nog gaande en speelt dan ook in het collectief. Je krijgt nu als ziel de kans om hier doorheen te gaan op jouw unieke manier. Als ziel heb je er voor gekozen om te incarneren precies op die plek waar jij jouw ervaringen op kan doen. Dit betekent dat je misschien al volledig vrij kunt zijn in de vrouwelijke energie of misschien juist nog niet. Hoe dan ook, het is onderdeel van iedere vrouw, maar dan uniek en sluit aan bij de zielsmissie.


Onderdeel van de verboden vrouw is jezelf weer sovereign te maken


Als je als vrouw de taak hebt om het collectief van het vrouw zijn te helen dan heb je de taak om je lessen te leren in het ophalen van je kracht. In vele levens is de vrouw beroofd van haar kracht om een sovereign wezen te zijn. Ze is als het ware onderdrukt geraakt en verdoofd. De maatschappij die gericht was op de mannelijke energie was bang voor haar scheppende kracht en deed er alles aan om dit te onderdrukken. Een strijd tussen de mannelijke en vrouwelijke energie heeft zich eeuwenlang al afgespeeld. Nu we een nieuwe tijdperk zijn in gegaan van het Waterman tijdperk komt hier verandering in en komt er langzaam balans in onszelf.


Het ontstaan van het brave meisje


Omdat de vrouw door misbruik en onderdrukking zich veilig wilde voelen ging ze zichzelf aanpassen. Ze ging juist de onderdrukker pleasen, verzorgen en vooral wilde ze niet als last gezien worden. Haar eigenwaarde en grenzen kon ze niet ontwikkelen, er was geen ruimte voor. Een deel van haar energie is hierdoor naar binnen gegaan, is bevroren geraakt en heeft zich daar als een donkere energie vast gezet. Een bevriezing van haar kracht en levensenergie is in haar zelf tot onderdrukking gekomen.


Dit betekent dat ze het brave meisje is gaan ontwikkelen. Alles om niet gekwetst te worden of als last gezien te worden. De pijn voor afwijzing wilde ze niet meer voelen. Zelfs vrouwen die normaal een rebel zijn zullen in een liefdes relatie zichzelf verliezen omdat ze misschien niet die krachtige vrouw durven te zijn. In verbinding kan deze angst omhoog komen. Dit is dan de schaduwkant, de vrouw drukt zich uit in kracht, ze heeft een pantser om zich heen als bescherming, uit angst om onderdrukt of misbruikt te worden. Ze lijkt dan krachtig maar is van binnen in haar kern angstig om zichzelf open en kwetsbaar op te stellen. Ze vertrouwd het niet dus kiest ze ervoor om ‘hard’ en krachtig te zijn via haar spieren en wilskracht.
De pijn in de buik van de vrouw


De pijn van de vastgezette energie is voelbaar in de buik van de vrouw. Een grote wond ligt te slapen in de buik van de vrouw. Deze energie is bevroren in haar kern. Op het moment dat de vrouw van binnen voelt dat ze op wil staan, haar plek van waarde en liefde wil innemen, komt de pijn in de buik omhoog. Want opstaan en zichzelf uiten betekent misschien wel kans op pijn, afwijzing of veroordeling. Dit kan aanvoelen als een trauma van leven of dood. Dit maakt het lastig om volledig haar zelf te zijn en op te gaan staan. Ergens is er een patroon ontstaan om zichzelf dan maar aan te passen, ze maakt zich dan automatisch kleiner. Ze weet niet beter. Alles om niet bij die bevroren kern te komen heeft ze een manier van ‘zijn’ ontwikkelt die eerder passief is dan expressief. Dit is het patroon van het brave meisje.
De verboden vrouw, hoe laten we die vrij?


De verboden vrouw is de onderdrukte vrouw, de vrouw die haar macht weet toe te eigenen, authentiek, zelfstandig, sovereign, avontuurlijk, vurig én liefdevol. Ze heeft eigenwaarde, grenzen en spreekt haar waarheid. Ze zal niet pleasen maar kiest eerder voor de pure waarheid. Deze vrouw ervaart het leven diep, puur en open. Ze leeft, beweegt, danst, zingt, spreekt en zorgt vanuit haar gevoelens, intuïtieve vermogens en innerlijke kompas. Ze heeft een sterke verbinding met haar scheppende vermogens, is verbonden met de mystieke kant van het leven, voelt, weet, ziet en hoort andere werelden en dimensies. Ze is een medicijn vrouw, alchemist en weet hoe ze vanuit haar baarmoeder haar kracht kan gebruiken om te scheppen wat ze wil samen met haar zachte hart. Met haar sensualiteit heeft ze een aantrekkende kracht en weet hoe ze kan beïnvloeden, vanuit liefde en voor het hoogste goed.
Herinnering aan angst voor verbanning of de dood


De angst die omhoog komt als we deze verboden vrouw inzetten is de angst om afgewezen te worden, de angst om veroordeeld te worden, gedood te worden. En dat was vroeger ook zo. Als heks of profeet werd je tot dood veroordeeld als je sprak of wist wat anderen niet begrepen. Als je als ziener in een community je waarheid sprak waar mensen bang voor werden, of je sprak de waarheid in wat je zag, dan kon dit het einde van je leven betekenen. Straf met de dood is voor vrouwen veelvuldig voorgekomen, alles om de mond en kracht van de vrouw te ontnemen.


Ook de seksuele energie was niet gepast en geaccepteerd. Want als je gebruik wilde maken van je seksuele kracht werd dit gezien als niet zuiver. Je kon uitgemaakt worden voor onzuiver, slet of een hoer. En als je niet meer zuiver was bleef je alleen en werd je verbannen uit de gemeenschap. Ook hier was de vrouw dan ontnomen van haar waarde, haar leven kon hierdoor in gevaar lopen want zo kon ze misschien niet trouwen en een gezin stichten.
Het collectief is aan het balanceren


Als vrouw is het lastig om de energie van de verboden vrouw weer toe te eigenen. Maar het is gaande, er komt beweging in de vrouw. Er komt een nieuwe geheelde energie vrij op moeder aarde, de vrouw is zichzelf aan het bevrijden, ze komt langzaam weer in haar ware kracht. Hier is moed voor nodig en wij vrouwen kunnen elkaar helpen hieraan te herinneren! Er komen niet voor niks zoveel vrouwen samen om te groeien, elkaar te inspireren en te dragen in bevrijding van alles wat vrij wil komen.


En de mannelijke energie stroomt mee, als de vrouw de man vergeeft, komt de man ook in vergeving van zichzelf en de dader die hij is geweest. De man is op weg naar de pure strijder te worden vanuit de hart gedragen energie. De christus energie ontwaakt in de harten van de mannen. Beide polariteiten de man en de vrouw helen zichzelf van vele levens, dit gaat terug tot aan de val van Atlantis. De strijd van dualiteit is langzaam aan het stromen naar onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. En dit begint door compassie te hebben voor je eigen wonden, het pad te lopen van de bevrijding van je eigen ziel. Man of vrouw.


Blue Starseeds dienstbaar aan het vrouwelijke

Blue starseeds incarneren speciaal om de ontkenning en onderdrukking van de zwaarte in het vrouwelijke collectief te transmuteren. Deze zielen komen met veel gevoeligheid en licht hier op aarde. Het is onderdeel van hun taak en missie om de balans te brengen tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie. Deze zielen incarneren dan ook vaak in moeilijke zware gezinnen en of situaties. Dit omdat ze door de pijn en zware lagen van karma van hun vrouw zijn heen ‘moeten’ gaan. Doordat ze dit doen dragen ze bij aan het opschonen van de vrouwelijke energie. Dit is dan ook de rode draad van een blue starseed.Maria Magdalena is een vrouw geweest die de verboden vrouw neer wilde zetten voor de mensheid. Ze is vrouwen gaan begeleiden en wilde vrouwen in contact brengen met de bekrachtiging van de vrouw. Jeshua was haar tweelingziel en beide droegen ze de waarheid van het hart in de wereld, de verspreiding van eenheid. Beide zielen droegen de balans van het mannelijke en het vrouwelijke in hun ziel.

Atlantis is een beschavingen geweest die een diepe inprenting in onze ziel heeft achter gelaten. De val van Atlantis is onderdeel van de gewonde energie tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Voor veel lichtwerkers komt deze pijn omhoog in een tweelingziel verbinding als ook in jezelf als je als healer dienstbaar wil gaan zijn. In de toekomst schrijf ik hier nog een artikel over om je meer te vertellen over deze wond in jezelf en of in je tweelingziel verbinding.

Gaia Reconnection Womb Healing is een persoonlijke sessie waarin je healing ontvangt op de thema's van de vrouwenlijn in jouw DNA, je ziel opschoning krijgt en jij je talenten weer gaat ophalen om je eigen pad te bewandelen in je missie hier op aarde. Lees meer over deze sessie...

39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page