top of page

Bevrijding van de vrouwelijke ziel

De helende weg van het brave meisje naar de verboden vrouw.Zonder dat we het door hebben zit daar in ons, die aangepaste, voor de ander zorgen, liever niet opvallen of lastig zijn, het brave meisje. Maar diep van binnen voelen we misschien de roep om vrij te zijn en heel wijds en luid eens NEE te roepen. De emmer is vol, we kunnen niet meer aanpassen. Een crisis, een burn-out, verlies van je energie, of een depressie van vast zitten in slachtofferschap. Vroeg of laat wil de diepe wijsheid en kracht van de vrouwelijke ziel ruimte krijgen. Misschien is dit wel het moment van jouw spiritueel ontwaken in je leven.


De ziel roept om heling


Vele levens heeft de ziel geleefd. Keer op keer een andere rol. Nu is het tijd op aarde dat we ons bevrijden om zo onze frequentie te gaan verhogen. De vrouwelijke energie wil zichzelf bevrijden van een eeuwenoude pijn. Vrijheid is wat we allemaal zo graag willen. Vrij in expressie, gevoelens, spreken, wat we voelen en nodig hebben. Vrij, rauw, puur en misschien wel vurig zijn. Volledige expressie van de vrouwelijke ziel is wat zichtbaar wordt om ons heen.


Aanpassen uit angst


Diep van binnen willen we wel maar toch duikt er elke keer dat brave meisje op. We passen ons liever aan, laten ons dan maar niet zien, durven niet volledig onze intuïtie te volgen, onze waarheid te spreken en onze waarde als vrouw te eren. We trekken misschien telkens verkeerde en ongezonde relaties aan, zien onze grenzen en waarden niet en accepteren veel wat eigenlijk niet gezond voor ons is.


Het kan lastig zijn om onszelf op nummer 1 te zetten, zelfvoorzienend en zelfdragend te zijn. Misschien weten we zelfs niet eens hoe het is om écht vrouw te zijn en wat dan onze vrouwelijke talenten zijn? We zijn soms liever met het verzorgen van de ander bezig dan dat we ons richten op onze eigen taken en momenten alleen. Er voor de ander zijn, de moeder energie, is toch wat ons vrouw maakt? En dan knaagt er toch iets in jezelf, wie ben ik werkelijk?


Hoe komt het dat we die verboden vrouw, die ligt te wachten op bevrijding, lastig vinden om toe te laten? En juist, daar wil ik over schrijven om je mee te nemen naar de verboden vrouw diep in jouw buik, daar in jouw baarmoeder! We mogen haar bevrijden en haar weer de ruimte geven.


Lees alles vanuit je eigen zachte ogen van waarheid. Deze tekst is bedoeld als transformatie, inzicht in de lagen van pijn, niet vanuit het neerzetten van dualiteit en oordeel. Er is geen goed of fout, enkel energie die uit balans is geraakt.


De gewonde vrouwelijke energie in vorige levens


Vele levens zijn al voorbij gegaan waarin het vrouwelijke is misbruikt, in onderdrukking en ontkenning is geweest. Deze indrukken en inprentingen dragen wij als vrouw nog met ons mee. Het is nog niet zo lang geleden dat wij als vrouw volledige ruimte hebben om onszelf neer te zetten in de wereld en ook onze eigen manier van leven mogen indelen.


In sommigen landen is de vrouw nog steeds onderdrukt, miskent en wordt ze nog steeds misbruikt. Jonge vrouwen worden nog steeds uitgehuwelijkt. De vrouw is dus nog niet zover dat ze geheeld is, het is nog gaande en speelt dan ook in het collectief. De vrouwen die de vrijheid hebben om zichzelf te helen of de roep voelen om dit te doen, zijn de voorgangers. Zo dragen we elkaar naar een nieuwe wereld.


Als ziel heb je er voor gekozen om te incarneren precies op die plek waar je jouw ervaringen op kan doen. Bij het juiste gezin, de juiste familie en jouw levensdoel. Dit betekent dat je misschien al volledig vrij kunt zijn in de vrouwelijke energie of misschien juist nog niet. Hoe dan ook, het is onderdeel van iedere vrouw, maar dan uniek en sluit aan bij de zielsmissie.


Onderdeel van de verboden vrouw is jezelf weer soeverein te maken


Als je als vrouw de taak hebt om het collectief van het vrouw zijn te helen dan heb je de taak om de lessen te leren in het ophalen van de vrouwelijke kracht. In vele levens is de vrouw beroofd van haar kracht om een soeverein wezen te zijn. Ze is als het ware onderdrukt geraakt en verdoofd. De maatschappij die gericht was op de mannelijke energie was bang voor haar scheppende kracht en deed er alles aan om dit te onderdrukken. Een strijd tussen de mannelijke en vrouwelijke energie heeft zich eeuwenlang al afgespeeld. Een dualistische strijd die ook gaande is in de kosmos. Nu we een nieuw tijdperk zijn in gegaan van het Waterman tijdperk komt hier verandering in. Eerst begint de weg bij jezelf, jij heelt in jezelf wat er speelt in de wereld.


Het ontstaan van het brave meisje


Omdat de vrouw door misbruik en onderdrukking zich veilig wilde voelen ging ze zichzelf aanpassen. Ze ging juist de onderdrukker pleasen, verzorgen en vooral wilde ze niet als last gezien worden. Haar eigenwaarde en grenzen kon ze niet ontwikkelen, er was geen ruimte voor. Een deel van haar energie is hierdoor naar binnen gegaan, is bevroren geraakt en heeft zich daar als een donkere energie vastgezet. Een bevriezing van haar kracht en levensenergie is in haar zelf tot onderdrukking gekomen. Dit betekent dat het brave meisje is gaan ontstaan. Alles om niet gekwetst te worden of als last gezien te worden. De pijn voor afwijzing wilde ze niet meer voelen.


De schaduw kant van de vrouw


In verbinding kan de angst aan kracht omhoog komen. Dit is dan haar schaduwkant. De vrouw drukt zich uit in een ongedeelde vorm van kracht, ze heeft een pantser om zich heen als bescherming, uit angst om onderdrukt of misbruikt te worden. Ze lijkt dan krachtig, maar is van binnen in haar kern angstig om zichzelf open en kwetsbaar op te stellen. Ze vertrouwd het niet dus kiest ze ervoor om ‘hard’ en krachtig te zijn via haar spieren en wilskracht. Kracht is ontstaan uit angst ipv zelfvertrouwen en liefde.


De pijn in de buik van de vrouw


Een grote wond ligt dan ook te slapen in de buik van de vrouw. Deze energie is bevroren in haar kern. Op het moment dat de vrouw van binnen voelt dat ze op wil staan, haar plek van waarde en liefde wil innemen, komt de pijn in de buik omhoog. Want opstaan en zichzelf uiten betekent misschien wel kans op pijn, afwijzing of veroordeling. Dit kan aanvoelen als een trauma van leven of dood. Dit maakt het lastig om volledig haar zelf te zijn en op te gaan staan. Ergens is er een patroon ontstaan om zichzelf dan maar aan te passen, ze maakt zich dan automatisch kleiner. Ze weet niet beter. Alles om niet bij die bevroren kern te komen heeft ze een manier van ‘zijn’ ontwikkelt die eerder passief is dan expressief. Dit is het patroon van het brave meisje.


De verboden vrouw is de gezonde vrouwelijke energie


De verboden vrouw is dus de onderdrukte vrouw. Deze gezonde vrouwelijke energie is de vrouw die haar macht weet toe te eigenen, authentiek, zelfstandig, soeverein, avontuurlijk, vurig en liefdevol kan zijn. Ze heeft eigenwaarde, grenzen en spreekt haar waarheid. Ze zal niet pleasen, maar kiest eerder voor de pure waarheid. Deze vrouw ervaart het leven diep, puur en open. Ze leeft, beweegt, danst, zingt, spreekt en zorgt vanuit haar gevoelens, intuïtie en innerlijke kompas. Ze is verbonden met de mystieke kant van het leven, voelt, weet, ziet en hoort andere werelden en dimensies. Ze is een medicijn vrouw, alchemist en weet hoe ze vanuit haar baarmoeder haar kracht kan gebruiken om te scheppen wat ze wil samen met haar zachte hart.


Durf op te staan!


De angst die omhoog komt als de verboden vrouw naar boven komt is de angst om afgewezen te worden, de angst om veroordeeld te worden, gedood te worden. En dat was vroeger ook zo. Als heks of profeet werd je tot dood veroordeeld als je sprak of wist wat anderen niet begrepen. Als je als ziener in een community je waarheid sprak waar mensen bang voor werden, of je sprak de waarheid in wat je spiritueel zag of hoorde. Dit kon dan allemaal het einde van je leven betekenen. Straf met de dood is voor vrouwen veelvuldig voorgekomen, alles om de mond en kracht van de vrouw te ontnemen. In deze tijd van de evolutie mogen we weer vrij spreken, er is ruimte maar toch kan het voelen dat het niet zo is. Helen van vorige levens is dan heel bevrijdend.


Het collectief is aan het balanceren


Er komt een nieuwe geheelde energie vrij op Moeder Aarde, de goddelijke vrouwelijke energie is zichzelf aan het bevrijden, ze komt langzaam weer in haar ware kracht en harmonie. Hier is moed voor nodig en wij vrouwen kunnen elkaar helpen hieraan te herinneren! Er komen niet voor niets zoveel vrouwen samen om te groeien, elkaar te inspireren en te ondersteunen in bevrijding van alles wat vrij wil komen. Magie en intuïtie mag weer voluit geleefd worden en onderdeel worden van de maatschappij.


Blue Starseeds dienstbaar aan het vrouwelijke


Blue starseeds incarneren speciaal om de ontkenning en onderdrukking van de zwaarte in het vrouwelijke collectief te transmuteren. Deze zielen komen met veel gevoeligheid en licht hier op aarde. Het is onderdeel van hun taak én missie om de balans te brengen tussen de mannelijke en de vrouwelijke energie. Deze zielen incarneren dan ook vaak in moeilijke zware gezinnen en/of situaties. Dit omdat ze door de pijn en zware lagen van karma van hun vrouw zijn heen ‘moeten’ gaan. Doordat ze dit doen dragen ze bij aan het opschonen van de vrouwelijke energie. Dit is dan ook de rode draad van een blue starseed.


*Starseed=een sterrenziel/zaadje van een andere planeet geïncarneerd hier op moeder aarde. Komt hier de wijsheid en lichtcodes van hogere dimensies brengen.


Zowel de man als vrouw kan deze tekst lezen. We dragen namelijk allemaal dezelfde energie in onze ziel, zowel mannelijke als vrouwelijke energie. Een vervolg komt op deze tekst over de mannelijke energie. Schrijf je in op de nieuwsbrief als je op de hoogte wil blijven van mijn mystieke blog berichten!

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page